Carrièreswitch: van verpleegkundige naar KJ-tester

Jaja! Een leuk nieuwtje vanuit het KJ hoofdkantoor. Want een verpleegkundige met meer dan 12 jaar ervaring gaat sinds deze week door het leven als KJ-tester. Thijs Wiendels is zijn naam. Geboren en getogen in Boekel en woonachtig in het prachtige Gemert. Wat zijn we blij dat we Thijs KJ-er mogen noemen. Al zal de eerste periode wel even wennen zijn, toch Thijs?

“Van afdeling cardiologie naar het KJ-hoofdkantoor”

De eerste week was inderdaad wennen, vertelt de 29-jarige Thijs. Ik heb 12 jaar als verpleegkundige in de zorg gewerkt. Van de afdeling cardiologie, de spoedeisende hulp tot pacemaker technicus. Prachtige beroepen in een gigantische organisatie maar na 12 jaar was het tijd voor iets anders.

“Vrienden en kennissen wisten me altijd al te vinden voor hun technische problemen.”

Ik zocht een nieuwe uitdaging in een andere sector. Het technische en de IT hebben me altijd aangetrokken. Al mijn hele leven weten vrienden en kennissen me te vinden als er iets mis is met de computer. Dan bellen ze me op en probeer ik het te fixen. Leuk vind ik dat. In mijn zoektocht zag ik de vacature als ‘KJ-tester’ voorbij komen. Ik weet nog dat ik dacht: dit zou het zo maar kunnen zijn.

Toen ik de vacature las werd ik meteen enthousiast. Ik besprak het met mijn vriendin en later ook nog met wat vrienden. Het is toch een dingetje om als verpleegkundige op z’n functie te solliciteren. Toevallig werkte het zusje van Demy bij mij op de afdeling. Na haar verhalen besefte ik dat ik gewoon gek zou zijn als ik hier niet op zou solliciteren: dit was precies wat ik zocht.

Ik trok mijn stoute schoenen aan en schreef een brief. Twee weken later zat ik bij KJ aan tafel. Het was precies wat ik ervan verwachtte en het klikte meteen met Demy en Cynthia. Volgens mij waren we er van allebei de kanten snel uit. Yes! Ik mocht in mei beginnen!

De eerste week bij KJ was even wennen. Je duikt in het systeem waar je nog nooit mee gewerkt hebt, je werkt op een manier die je nog niet kent en met nieuwe collega’s. Maar het bevalt allemaal heel goed. Om half 9 beginnen voelt bijvoorbeeld voor mij echt als uitslapen haha. Qua tijden is dat wel iets waar ik aan kan gaan wennen. Verder ga ik de komende tijd natuurlijk het systeem, de collega’s en de structuur leren kennen. De vibe is goed en daar houd ik wel van..

Concert- en festivalganger, voetballer, muziekliefhebber, speciaal bier kenner en vinylverzamelaar

Vrienden kennen me namelijk als concert- en festivalganger, voetballer, muziekliefhebber, speciaalbierkenner en vinylverzamelaar. Dat vind ik echt mooi. Ouderwets plaatjes draaien. Oude klassiekers of juist het ontdekken van nieuwe pareltjes. Voor een goed feestje met een leuk sfeertje kun je me altijd bellen!

Maar nu eerst de volledige focus op mijn nieuwe job als tester bij KJ. Ik verwacht dat er de komende tijd nog veel op me af zal komen. Daar heb ik heel veel zin in. Ik kijk er naar om mijn mede-KJ-ers, de opdrachtgevers en de applicaties beter te leren kennen. Dat gaat helemaal goed komen! Tot snel.

Thijs Wiendels