De eerste maand van Max Bloemen

Na de vele enthousiaste verhalen over KJ van oud-klasgenoten Quint en Luuk wist Max wat hem te doen stond. Hij stuurde een sollicitatiebrief, overtuigde Demy & Tim en startte op 11 april zijn KJ-Carrière als ontwikkelaar. Een maand bij KJ verder zijn we natuurlijk benieuwd: waren die enthousiaste verhalen van Quint en Luuk ook wel op waarheid berust?

Max vertelt:

De verhalen die ze vertelden zijn allemaal waar. Ik had ook niet anders van ze verwacht. Ik ken Quint en Luuk van mijn Mbo-opleiding ICT aan het Koning Willem I college in ’s-Hertogenbosch. Zij waren toen, tijdens hun stageperiode bij KJ, al enthousiast.

In die periode heb ik zelf stage gelopen bij Shoeby in Rosmalen en Smarter in Oisterwijk. Bij Shoeby mocht ik het orderprogramma mee ontwikkelen in Visual Studio. Terwijl bij mijn stage bij Smarter meer bezig was met HTML, CSS en jQuery. Dat gaf me van de verschillende ontwikkelkanten een goed beeld.

Na het afronden van mijn opleiding besloot ik te starten met de opleiding HBO ICT aan de Hogeschool Utrecht. Maar dat bleek al snel niet de ideale leeromgeving voor mij te zijn. Ik wilde verder gaan leren tijdens het werken. Ik weet nog dat ik toen dacht, laat ik Quint en Luuk een berichtje sturen en kijken of ze allebei nog steeds zo enthousiast zijn. Dat bleek het geval dus besloot ik te solliciteren.

Een gesprek met Demy, met Tim en een proefdag later waren we er eigenlijk snel uit. Het was mijn eerste sollicitatie, dus ergens ook wel een beetje spannend. Maar dat gevoel was al snel weg toen ik binnenliep. Best wel bijzonder eigenlijk. Maar ook wel wat ik een beetje uit de verhalen van Quint en Luuk had begrepen.

Ondertussen werk ik nu een maandje in Veghel. De tijd is echt voorbijgevlogen. Maximaal genieten. In het begin was het veel kennis ophalen. Van die dingen die je jaren terug op school wel hebt gehad. Dat ging best wel prima allemaal dus kon ik na een tijdje ook al mijn eigen issues oppakken. Daar heb ik genoeg hulp bij nodig, dat hoort er ook bij. Maar heel fijn dat ik vanuit alle kanten geholpen wordt.

De sfeer op kantoor bevalt me super. Vol gas ontwikkelen maar ook vol gas lachen en plezier maken. Daar houd ik wel van. Ik ga regelmatig met vrienden in ’s-Hertogenbosch op stap. En voetbal sinds kort weer bij BLC. Dat is hartstikke gezellig en zo pak ik naast de krachttraining in de sportschool ook nog een beetje cardio mee. Zo blijven we lekker in beweging.

Die ontwikkeling en beweging hoop ik de komende tijd ook terug te blijven zien in het werk. Er valt nog veel te leren en ik word van alle kanten geholpen. Dus die kansen hier, pak ik met beide handen aan.

Max Bloemen