Quinn is vanaf vandaag officieel KJ-er!

Onze stagiair Quinn is afgestudeerd en heeft zijn KJ-contract getekend! In het afgelopen jaar heeft deze Eindhovense rugby-er laten zien dat hij wel tegen een stootje kan. In no-time ontwikkelde hij een de nieuwe versie van de KJ-vertaalmodule. Met succes, want het werkt als een tierelier en we zijn er bij KJ hartstikke blij mee. We stellen Quinn daarom graag aan jullie voor. Maak kennis met KJ-Quinn.

Quinn vertelt:

Leuk om te horen natuurlijk! Het had zo maar anders kunnen lopen. Toen ik voor mijn opleiding Software Engineering aan de Fontys zocht naar een afstudeerstage, was ik eerst in gesprek met een andere partij. Toevallig zag ik KJ voorbij komen. Ik klikte door en was meteen enthousiast. Het zag er gaaf uit en ik stuurde dezelfde dag nog mijn motivatiebrief op. Binnen een paar dagen werd ik door Demy uitgenodigd op gesprek.

“Ik mocht de KJ Vertaalmodule verder gaan ontwikkelen”

Dat gesprek was precies wat ik er van had verwacht. Gaaf kantoor. Leuke mensen. Toffe opdrachtmogelijkheden. In het tweede gesprek met Tim en Dominique kozen we de afstudeeropdracht: het ontwikkelen van een nieuwe versie van de KJ-vertaalmodule. Vette opdracht, maar ook grote uitdaging..

 

Gelukkig werd ik tijdens mijn stage meteen opgenomen in het team. Ik zat met Dominique en Thomas op kantoor. Ze hielpen me op weg en zo leerde in korte tijd meer dan ik had kunnen verwachten. Gaaf is dat. Veel leren en tegelijkertijd mochten we als stagiaires mee naar alle leuke personeelsevenementen. Echt grappig en bijzonder dat daar mijn contract voor het eerst ter sprake kwam.

“We kregen het in de partybus voor het eerst over mijn contract”

 

We reden naar het Oktoberfest in de partybus. Daar riep Tim dat ik bier moest pakken. Want ja, in de pauzes bij KJ zijn de stagelopers ook verantwoordelijk voor het op- en afruimen van de lunch. Mijn conclusie was simpel; als ik kon regelen dat ik geen stagiair was hoefde ik dat niet meer te doen. Toch? Tim gaf daarop aan dat dit wel geregeld kon worden. Typisch KJ dit, hoe dat tot stand kan komen.

Ondertussen was ik druk bezig met het ontwikkelen van de KJ-vertaalmodule. Ruim op tijd en met hulp van andere KJ-ers wist ik dit project af te ronden. Die hulp en sfeer op kantoor ligt me goed. Ook naast mijn werk houd ik daarvan. Zo rugby ik drie keer in de week, drink ik graag een biertje met vrienden, ga ik graag op stap of pak ik een festivalletje en ben ik regelmatig in de sportschool te vinden.

Ik hoop de komende tijd veel te gaan leren. Als ontwikkelaar in verschillende programeer talen, maar ook bijvoorbeeld het stukje projectmanagement. Dat is het ook mooie wat KJ te bieden heeft. Het is een grote ontwikkelstraat van software tot personeel. Ik zie het als een nieuw hoofdstuk en daar heb ik heel veel zin in!

Quinn van Veen