Het is feest in Veghel! 🥳

Want Demy is vandaag 12,5 jaar KJ-er! Een periode waarin Deems niet stil heeft gezeten. Want zeg je KJ, dan zeg je Demy. Bijna elke functietitel zag hij achter zijn naam staan. Van stagiair en ontwikkelaar tot implementatiekoning, projectmanager en P&O master. Toch bleef één ding altijd hetzelfde: z’n handen uit de mouwen om aan verbeteringen te bouwen.

Zo was er eens..

..een moment dat ik door de stagemap op school bladerde, herinnert Demy zich. Zo ging dat toen nog. Gewoon old-skool zoeken naar een meeloopstage in de buurt. Ik kwam tijdens mijn stage bij KJ terecht. Dankzij Bart en Peter voelde dat meteen als een warm bad. We waren toen nog met z’n vieren. Echt een hele een toffe tijd was dat!

Ontwikkelen naar nieuwe rollen

Na mijn afstudeerstage bij Hutten begon ik in 2009 bij KJ. De eerste periode bestond vooral uit het ontwikkelen van maatwerk software. Hard werken en veel leren in een korte tijd. Het team groeide naar 10 personen en binnen een paar jaar kreeg ik de rol als projectmanager, nam ik een stuk implementatie onder mijn hoede en gaf ik trainingen bij opdrachtgevers op locatie. Typisch KJ. Kansen bieden, vertrouwen geven en gewoon laten doen.

Zo ben ik in die tijd ook nog een tijdje de partyplanner geweest. Want bij hard werken hoort het vieren van successen, maximaal feesten dus.

KJ Partyplanner

Zo vonden Cynthia en ik het tijd om met het team naar het buitenland te gaan. Prima, regel maar zeiden Bart en Peter. En dat hebben ze geweten. We verzamelde veel te vroeg in de ochtend op Schiphol. Om half 6 ‘s ochtends kwam de eerste pul bier op tafel nog voordat we in het vliegtuig naar Liverpool stapte. Laten we het erop houden dat het een bijzonder leuk weekend was. Er volgde de afgelopen jaren nog vele vrijdagmiddagborrels, feestje en weekendjes weg.

Ik ben ervan overtuigt dat dit soort momenten net belangrijk zijn als de momenten op kantoor. Dan leer je elkaar écht kennen. Dat proberen nieuwe KJ-ers ook mee te geven.

Ontwikkelen van talent

Vanaf 2014 ben ik mezelf binnen KJ meer gaan richten op het vinden en ontwikkelen van jong talent. Het begeleiden van studenten, samenwerken met scholen en klaarstomen van nieuwe KJ-ers. Soms lijkt het alsof je even terug in de tijd gaat en jezelf voor de eerste keer binnen ziet wandelen. In het begin een beetje bleu, vanaf het begin vol gas en binnen een paar maanden flink gegroeid. Als je dat voor ogen hebt, dan ben je bij KJ aan het juiste adres.

Na 12,5 jaar KJ is er nog geen dag geweest dat ik er geen zin in had. Er is altijd wat te doen en de manier waarop je het werk doet bepaal je helemaal zelf. Het blijft mooi om te zien hoe de ontwikkeling in de jaren altijd centraal is blijven staan. Binnen de ontwikkeling van software en de ontwikkeling van KJ-ers. En ik vind het dan ook heel vet dat ik nu jonge KJ-ers in hetzelfde traject mag begeleiden. Op naar de volgende 12,5 jaar! Proost!