Van oud-stagiair naar KJ-ontwikkelaar

Kende ‘m nog? KJ-Stan die 5 jaar geleden bij ons stage liep? Hij stuurde ons een tijd terug een berichtje, of we nog een plekje vrij hadden voor een enthousiaste programmeur die net zijn HBO diploma in de pocket had. Voor Stan is er altijd een plekje vrij op het KJ-hoofdkantoor. Maar wel opletten hè Stan, want we zitten niet meer in hetzelfde kantoor als 5 jaar geleden.

Stan vertelt:

Het is inderdaad alweer 5 jaar geleden dat ik voor het eerst het KJ-kantoor aan de Noordkade binnenliep. De tijd vliegt.. ik weet nog als de dag van gisteren dat ik aan het rondkijken was voor een MBO stage als programmeur. Ik kon bij verschillende bedrijven stagelopen maar koos voor KJ. Dat gesprek voelde vanaf het eerste moment goed aan.

“De werksfeer sprak me enorm aan. Informeel en professioneel tegelijkertijd “

Een toffe stage bij KJ

Net als het eerste gesprek was de stage echt tof. Als tweedejaars MBO-er kun je natuurlijk nog niet zo heel veel. Toch leerde ik tijdens mijn stage bij KJ enorm veel bij in een korte tijd. Demy was mijn stagebegeleider en samen met Sem en Floris leerde ze me programmeren en hoe je projecten aanvliegt, maar ook hoe het bedrijfsleven in elkaar zit. De werksfeer sprak me enorm aan. Informeel en professioneel tegelijkertijd. Hard werken, open staan voor elkaars ideeën en tegelijkertijd grappen, grollen en weekendjes weg.

Doorstuderen en toen begon ineens het grote mensen leven

Na mijn stage en het afronden van het MBO besloot ik door te studeren. Ik schreef mezelf in voor de opleiding Informatica aan de Avans Hogeschool. Daar ben ik me verder gaan verdiepen in het programmeren. Met name op het web, dat ligt het beste en vind ik ook het leukste om te doen. Maar ook projectmanagement en social skills waren onderdelen waar ze op school op focuste. Voordat ik het wist haalde ik mijn HBO diploma en begint plotseling het grote mensen leven.. en ja dan ga je op zoek naar een baan he?

Toen ik de vacature van KJ zag heb ik Demy meteen een bericht gestuurd

De stage bij KJ is altijd in mijn achterhoofd blijven hangen en de sfeer heb ik nergens anders ervaren. Toen ik de vacature van KJ voorbij zag komen heb ik Demy meteen een bericht gestuurd. We hebben voor de zomervakantie twee gesprekken gehad en na de zomer kon ik al aan de slag. Super blij mee natuurlijk.

Programmeur, motormuis en mountainbiker

Tijdens de zomervakantie heb ik mijn motorrijbewijs gehaald. Dus ik kan tegenwoordig met de motor naar kantoor. Verder vind ik het leuk om mountainbiken en als het straks weer kan een feestje te pakken.

Qua werk valt de komende tijd nog genoeg te leren. Over de manier van werken, over het programmeren zelf en over de opdrachtgevers. Ik heb er heel veel zin in en met de hulp van alle KJ-ers gaat dat helemaal goed komen!

Stan Derix