Wat kun je leren van thuiswerken?

Wie thuis kan werken, moet thuis werken. En dat is voor veel bedrijven even wennen. Sinds een paar jaar is thuiswerken steeds normaler geworden. Maar voor z’n lange periode… en met z’n alle, dat komt natuurlijk nooit voor. Prettig? Vaak niet. Maar hoe kun je toch je voordeel halen uit deze situatie? In dit artikel leggen we je uit wat je kunt leren van thuiswerken en welke voordelen dit voor de lange termijn heeft.

Vaak hebben irritaties met onduidelijkheden te maken 😅

Met thuiswerken wordt één onderdeel van je bedrijf namelijk kristalhelder: de knelpunten in je huidige proces. Waar irriteer je jezelf thuis aan? Schrijf het op. Vaak hebben de irritaties met onduidelijkheid te maken. Onduidelijkheid in bijvoorbeeld: – Gemaakte afspraken met klanten en collega’s; – Communicatie met collega’s via meerdere tools; – Communicatie met klanten via e-mail, telefoon, software en meerdere personen; – Geen inzicht in statussen van huidige projecten;

En dat is hard werken.. 😓

Wat ontbreekt is een centrale plek. Een plek waarin alle informatie live te vinden is. Een plek waarin afspraken en (interne) communicatie geborgd worden. En een plek waarin projecten gemanaged en taken uitgezet worden.

Creëer een centrale plek 💡

Natuurlijk zou het hele systeem niet voor iedereen zichtbaar moeten zijn. Je wilt alleen de onderdelen zien die jij gebruikt. Maar de data en de laatste updates die je nodigt hebt, die wil je altijd kunnen vinden op een centrale plek.

We weten dat het niet altijd makkelijk is om jezelf voor te stellen, maar vraag het jezelf eens af: zou een centrale plek voor je processen een hoop van deze irritaties (en daarmee tijd en geld) voorkomen?

Zie thuiswerken daarom ook als een kans. Het legt de knelpunten van je proces bloot. Met dat inzicht kun je aan de slag en kun je zelfs in deze vervelende periode toch stappen vooruit blijven zetten. Blijf gezond en probeer ook in deze tijd er het beste ervan te maken.