Implementeren van maatwerk software kost meer tijd?

Goed werk heeft tijd nodig. Dat wil niet zeggen dat het implementeren van maatwerk software meer tijd kost dan bij standaard software. Wanneer je een gerenommeerd bedrijf inschakelt (dus geen éénpitter) kun je in de meeste gevallen snel starten met implementeren.

1: Werknemers hoeven zich niet te verdiepen in nieuwe processen en workflows 🙌

Bij een goede implementatie krijgen medewerkers training in de software. Ze hoeven zich niet te verdiepen in nieuwe workflows of de processen aan te passen op de software. Workarounds verzinnen en oplossingen bedenken voor zaken die niet opgenomen zijn in de standaard software zijn dus niet nodig.

2: Geen externe implementatiepartners of consultants 😅

Ook maak je bij een maatwerk software oplossing geen gebruik van externe implementatiepartners of consultants. Deze partijen zijn een extra communicatielijn in het proces. Door samen te werken met een bedrijf dat jouw proces en jouw bedrijf goed kent kun je steeds sneller schakelen en creëer je een optimale aansluiting.

3: De effecten voor de langere termijn 🏆

Implementeren van software heeft natuurlijk ook effecten voor de lange termijn. Het inwerktraject van een nieuwe medewerker kan hierdoor namelijk verkort worden. Zij hoeven geen (onlogische) workarounds te leren en te onthouden. En dat voorkomt een hoop tijd en fouten in de toekomst.

Wil je niet teveel tijd kwijt zijn met implementeren. Weet dan dat de implementatie van maatwerk software dus vaak minder tijd kost dan bij standaard software. Wil je weten hoe een implementatie van maatwerk software eruit ziet? Neem dan contact op met Bart, hij licht dit proces graag toe.