Maik Wassink is in the building!

Daar issie dan: onze nieuwe Teamleider IT. Maik Wassink is zijn naam en hij gaat ervoor zorgen dat alles op kantoor nóg soepeler gaat lopen. Aan zijn ervaring zal het niet liggen. Hij werkte al ruim 9 jaar bij een andere software bedrijf als IT Engineer. En als zijn vriend KJ-Thijs dan ook nog zegt dat het een ‘goeie’ is… dan moet dat wel goed komen. Toch Maik?

Maik aan het woord:

Nou, de lat ligt meteen hoog haha. Maar fijn om te lezen dat m’n maat Thijs me een ‘goeie’ vindt. Via Thijs ben ik hier ook terecht gekomen. Ik werkte inderdaad 9 jaar met veel plezier bij een andere software partij. Thijs en ik hadden het al vaker over het werk. Maar deze vacature was hij even vergeten door te sturen. Toen ik die voorbij zag komen en hem vroeg of dit iets voor mij kon zijn, was hij heel duidelijk: ik weet zeker dat je van toegevoegde waarde bent!

Ik ben vrij gestructureerd als persoon en ben altijd bezig hoe iets beter of slimmer kan. Toch was het een hele stap om te solliciteren. Maar ik dacht: fack it, ik solliciteer gewoon en dan zie ik het wel. Al snel werd ik uitgenodigd voor een gesprek met Peter, Bart en Demy. Dat duurde meteen 2,5 uur.

“Voordat ik het wist was ik officieel KJ-er”

Het was meteen super gaaf. Maar ook duidelijk dat het écht een serieuze job is. Precies wat ik zocht en ik had het gevoel dat de klik meteen wederzijds was. Er volgde nog een gesprek en voordat ik het wist was ik officieel KJ-er.

In mijn rol is het nu vooral eerst veel ontdekken. Kijken hoe alles loopt, waar mensen tegen aan lopen en hoe we ze daarbij kunnen helpen. Ideeën zijn er genoeg vanuit de KJ-ers zelf. Dat werkt natuurlijk super fijn. Met het eerste project zijn we daarom alvast begonnen. Het opzetten van een servicedesk om zo de werkdruk bij de ontwikkelaars te verlagen. De eerste weken ziet dat er goed uit. Al gaan we hier en daar nog wat puntjes finetunen.

“Gewoon normaal doen, hard werken maar ook veel plezier maken.”

De eerste weken bij KJ lijken veelbelovend. De cultuur hier is super: gewoon normaal doen, hard werken maar ook veel plezier maken. Veel hobby’s met KJ-ers komen overeen, dat maakt alles meteen een stuk makkelijker. Motorrijden is mijn grootste passie. Maar escape rooms vind ik bijvoorbeeld ook heel tof. Sporten is ook een hobby van me. 2 tot 3 keer in de week crosfitten. En dan ook nog voetballen in de kelderklasse bij Handel 4 samen met Thijs. Als het even kan pak ik ook nog een feestje mee. Als vader van een tweeling is dat soms goed plannen met mijn partner. Maar gelukkig heb ik juist dat plannen vrij aardig onder de knie.

We gaan het mee maken en dat wordt hartstikke leuk!

Groeten,

Maik Wassink