Slimmer werken met onze eigen Release Raket

Vraag je Thomas wat er slimmer kan bij ons op kantoor? Dan krijg je een oplossing waar je bij denkt: hoezo hebben we hier nooit eerder aan gedacht. Met de Release Raket gaan we namelijk suf, saai en tijdrovend werk bij het klaarzetten van een nieuwe release weg automatiseren. Alle updates worden straks automatisch toegevoegd! Super gaaf, toch Thomas?

Thomas aan het woord:

Jazeker, de Release Raket wordt echt top! Elke dag zijn we bezig om de processen van onze klanten hyper-efficiënt te maken met onze maatwerk software oplossingen. Dan ga je natuurlijk ook nadenken over je eigen proces. Waar kan het bij onszelf slimmer? En vooral ook: wat is irritant om elke keer weer te moeten doen?

Het samenvoegen van alle nieuwe updates bij een nieuwe release, dat moest slimmer kunnen dacht ik. Het kostte elke keer zoveel tijd om dat handmatig bij elkaar te klikken. Elk issue waaraan gewerkt was voegde we los aan de nieuwe release toe. Als je een beetje pech had, was je zo een uur suf voor je uit aan het klikken. Echt inefficiënt, saai en ook nog een grotere kans op onnodige fouten. Maar we hebben goed nieuws: want met onze Release Raket wordt dat verleden tijd!

De Release Raket in een notendop

Met onze nieuwe oplossing worden alle updates uit de issues nu automatisch samengevoegd. Er komt geen handmatig werk meer bij kijken: één keertje klikken… en klaar. Echt top! Natuurlijk wilde we dan wel weten of alles helemaal klopte, dus voegde we ook meteen een automatische review toe. Stijgt de raket in het GIFJE op? Dan staat alles goed en kan de nieuwe release op de omgeving van de klant geïnstalleerd worden. Stort de raket in het GIFJE neer? Dan zit er ergens nog een bug die je eerst op moet lossen. Super gaaf!

En daar houdt het niet op..

We zijn nu bezig om de laatste puntjes op de i te zetten om de Release Raket te lanceren. Het blijft mooi om te zien hoe een idee echt tot leven komt. Daar houdt het nu ook niet op, want als dit klaar is ligt het volgende idee alweer klaar: het automatisch installeren van de nieuwe release op de omgeving van de klant. Dat blijft het mooie van maatwerk software. Elke oplossing die je ontwikkelt biedt daarna weer nieuwe mogelijkheden om nóg efficiënter te gaan werken!

Daarover later meer.

Thomas van der Pol