Hoe je tot wel 25% aan kosten kunt besparen met maatwerk software

Moet je blijven investeren in maatwerk software? Natuurlijk. Dat geldt voor iedere software oplossing. Zeker als je tot wel 25% aan kosten wilt kunnen besparen. Je blijft altijd investeren in software. Om beter, slimmer en efficiënter te werken en te zorgen dat de software aansluit op het bedrijfsproces.

“De crux zit hem in het volgende: de meeste kosten bespaar je door je proces slimmer in te richten.”

Vergelijk het met investeren in de ontwikkeling van personeel en onderhoud van machines of apparatuur. Het is een beetje gênant om te zeggen: maar iedere maand betalen voor een systeem dat periodiek updates uitvoert, die niet aansluiten op de organisatie….dat is echt zonde van het geld!

Verwar investeren daarom niet met kosten. Het verschil is simpel:

• Kosten hebben geen opbrengsten
• Investeringen wel.

De crux zit hem in het volgende: de meeste kosten bespaar je door je proces slimmer in te richten. Zo veel slimmer, dat taken die zich herhalen geautomatiseerd worden.

“Denk bijvoorbeeld aan een dealer portaal.”

En taken die je nu handmatig invoert, door de klant zelf ingevoerd worden. Denk bijvoorbeeld aan een dealer portaal. Klanten voeren hun eigen orders in en kunnen het tot op het laatste moment zelf aanpassen. Je kunt je voorstellen dat dit het aantal FTE in je organisatie aanzienlijk gaat verlagen. Afhankelijk van de processen tot wel 25%.

“Door het nieuwe proces vooraf uit te denken kun je de besparing precies berekenen.”

Het mooie van maatwerk software? Door het nieuwe proces vooraf uit te denken kun je de besparing precies berekenen. En dan investeer je natuurlijk alleen het je meer euro’s oplevert.