Tijd voor een feestje! 🥳

Want onze KJ-er Sander is 10 jaar in dienst. En ken je KJ Software, dan is de kans groot dat je Sander de afgelopen jaren sprak. Als stagiair, ontwikkelaar, projectmanager, vraagbaak of eindbaas communicatie. Maar binnen ons team vooral als KJ-er. Work hard play hard is hem op het lijf geschreven. Waar een stage allemaal niet tot kan leiden..

Begonnen als stagiair..

..in de tijd dat je voor een afstudeerstage door een fysieke stagemap op school bladerde. Er stonden allemaal afstudeerstages in de regio Eindhoven in de map, herinnert Sander zich. Maar elke met het OV naar een stage ergens voorbij Eindhoven, dat zag ik niet zitten. Het kon toch niet dat er geen stage in de buurt te vinden was?

Meteen aanpakken

En ik kreeg gelijk. Via Google kwam ik bij wat toen nog Kablau & Joustra Information Engineers heette terecht (intussen zeggen we gewoon KJ, heel wat korter). Bij het eerste gesprek was het meteen raak en ik kreeg de opdracht de interne processen uit te werken en te verslimmen.

Een leuke opdracht. We werkte in drie maanden een super slim proces uit en implementeerde het in no-time. Super vet dat Bart en Peter daar meteen mee aan de slag gingen. Typisch KJ. En heel gaaf dat het proces 10 jaar later nog steeds de basis is van onze werkwijze. In de laatste twee maanden van mijn stage kreeg ik een nieuwe uitdaging.

Genoeg kansen, je moet ze alleen zelf pakken

Ik mocht me gaan bemoeien als ontwikkelaar en zelf een programma ontwikkelen. En nee, hier was ik inderdaad niet voor opgeleid. Kleine opdrachtjes, maar wel voor echte klanten. Ik herinner me nog wel dat het ontwikkelen me goed af ging en dat ik die in die twee maanden giga veel leerde. Vet.

Ik kreeg een baan aangeboden en ging aan de slag als ontwikkelaar. En toen ging het snel. Na een paar maanden kreeg ik meer klantcontact en kreeg ik uieindelijk een extra functietitel: projectmanager. Door de jaren heen leerde ik telkens nieuwe dingen en dat patroon bleef zich herhalen. Bij KJ liggen er altijd genoeg kansen, je moet ze alleen zelf pakken. En dat wordt beloond..

Een toffe club om voor te werken

Elk jaar rijden met het team naar het vliegveld. Bestemming: onbekend. Elke vrijdagmiddagborrel is natuurlijk leuk, maar dit is jaarlijks de klap op de vuurpijl. Van Liverpool, Brussel, Londen tot Madrid, Barcelona, Mallorca, Tenerife en Lissabon.. overal weten we ondertussen hoe het bier smaakt. Lekker.

De work hard play hard mentaliteit ligt me wel. 10 jaar is voorbij gevlogen. Als je van aanpakken en leren houdt, raad ik het iedereen aan. Pak je kans. Met z’n alle trekken we de kar binnen KJ. En daar ben ik trots op. Trots dat we enthousiaste klanten blij kunnen maken. Trots op de gave software tools die we ontwikkelen. En trots dat we altijd op elkaar kunnen rekenen. Dat maakt KJ al 10 jaar de tofste club om voor te werken.