Een doorsnee maandag van Ivo van Aalst

Hoe ziet er een dag in het leven van een interne accountmanager bij KJ Software uit? Waar ben je mee bezig? Wie houd je van je werk? En wat is het mooiste moment van de dag? Vertel eens Ivo, hoe ziet jouw maandag eruit?

Ivo vertelt:

Nou, laat ik beginnen te zeggen dat elke dag anders is bij KJ, maar op maandag begin ik wel altijd op dezelfde manier. Ik start met het maken van een analyse en werk KPI’s uit om een goed beeld van de huidige situatie te krijgen. Aan de hand daarvan maak ik een plan wat me de rest van de week houvast geeft.

Vraag maar raak!

Ondertussen komen bestaande klanten met nieuwe wensen voor de software bij me terecht. Ik vertaal deze door naar concrete ontwerpen en schets hoe de software eruit zal zien. Als de klant akkoord gaat, stellen de ontwikkelaars en testers een technisch plan op. Op basis daarvan stuur ik een offerte naar de klant, met eventuele uitleg als dat nodig is.

Even orde scheppen in Sem z’n chaos

De kans is groot dat ik tussendoor een flink aantal mailtjes van accountmanager Sem heb ontvangen. Die ziet mij een beetje als zijn persoonlijke assistent. Daar is hij hartstikke trots op, dus laat ik hem ook maar in die waan. Eigenlijk help ik hem vooral orde te scheppen in zijn eigen chaos. Dat doe ik graag voor ‘m, want het is een kei mooie mens om mee samen te werken. Echt een topper.

Pauze!

Voor je het weet is het dan alweer pauze. Boterhammetje eten. En dan Emre, Youri of Thomas eventjes alle hoeken van de tafeltennistafel laten zien. Althans, dat probeer ik en als het een keertje niet lukt zoek ik mijn vrienden bij het darten op. Winnen is belangrijker dan meedoen haha.

Tijd voor de KJ-Kassa!

Dan in de middag weer aan de slag. De KJ-Kassa komt dan regelmatig om de hoek kijken. Elke supportvraag over de KJ-Kassa komt bij mij terecht. Een tablet met een foutmelding of een printer die niet werkt. Leuk om die verantwoordelijkheid van de kassa te mogen dragen. Ook op het stukje strategie. Samen met de ontwikkelaars een jaarplannetje maken om de software te verbeteren en naar een nieuw niveau te brengen. Echt leuk en divers!

En dan is het alweer 5 uur

En zo vliegt een typische maandag bij KJ Software voorbij. Gevuld met analyses, klantcontact, schetsen, overleg met collega’s en een vleugje tafeltennis. Als de klok 5 uur slaat rijd ik terug naar Herpen. En dan kan ik natuurlijk niet wachten tot het dinsdag is!;)

Ivo van Aalst