Onze werkwijze

Hoe kunnen wij helpen om het werk leuker te maken?

Onze unieke werkwijze uitgelegd
Stap 1 | Inventarisatie
Wij komen bij je langs en bepalen samen de gewenste oplossing
Tijdens het eerste gesprek vragen wij je het hemd van het lijf. We willen alles weten over jouw processen, de uitdagingen die je hebt tijdens het werk en het bedrijf leren kennen. Samen denken we na over de gewenste oplossing en hoe wij, door middel van onze software, het proces kunnen optimaliseren.

Stap 2 | Oplossing
Met zo min mogelijk stappen naar het resultaat
Om te komen tot de beste oplossing, stellen we een budgetvoorstel samen. Hierin is de globale oplossing opgenomen en benoemen we natuurlijk ook de kosten. Wanneer de investering aansluit bij het budget gaan we het definitieve voorstel uitwerken. In dat voorstel is alle functionaliteit opgenomen en maken we schermschetsen van het complete systeem. Zo zorgen we er samen voor dat je niet voor verrassingen komt te staan als het systeem uiteindelijk wordt opgeleverd.

Zowel jij als wij kunnen niet alles voorzien. Daarom nemen we ook een optimalisatiebudget op in het voorstel. Dat budget creëert ruimte voor mogelijke aanvullende functionaliteit, die op basis van voortschrijdend inzicht, voort kan komen uit de oplossing. Na het akkoord op het voorstel zetten we onze ontwikkelaars aan de slag.
Stap 3 | Ontwikkeling
Onze ontwikkelaars gaan aan de slag
Er wordt allereerst een projectmanager toegewezen. Dit is een specialist die het complete traject gaat begeleiden en is het eerste aanspreekpunt. Tevens wordt een planning gemaakt met de stappen die leiden tot de livegang van het systeem. Tijdens het ontwikkeltraject heb je nauw contact met de projectmanager. Het systeem wordt vervolgens (in delen) opgeleverd.

Nadat de ontwikkeling is afgerond, wordt een testomgeving geïnstalleerd. In deze omgeving kun je de benodigde tests uitvoeren en alvast kennismaken met de software.
Stap 4 | Implementatie
Samen werken we naar het gewenste eindresultaat
Geen enkel systeem kan in gebruik genomen worden zonder een goede implementatie. Hoe gebruiksvriendelijk het ook is. We komen dus ook langs om de gebruikers te instrueren. Niet zozeer om ze te leren hoe ze welk knopje moeten gebruiken, maar om het proces en de achterliggende gedachte toe te lichten. Zo nemen we de gebruikers mee in de verandering en bepalen we samen de ideale werkwijze.

Doordat we de implementatieconsultant vanaf de start van het traject op de hoogte houden, weet hij of zij precies hoe het systeem werkt. Hierdoor is ook de benodigde proceskennis om het systeem goed te implementeren aanwezig.
Stap 5 | Optimalisatie
Het kan altijd nog beter
Om het systeem maximaal te laten aansluiten bij het proces, starten we na de implementatie een optimalisatiefase. Tijdens deze fase zorgen we er samen voor dat de laatste puntjes op de "i" worden gezet. Hiervoor verzamelen we input bij jou en de overige medewerkers om daarna te bepalen welke optimalisaties nodig zijn.

Uiteraard is het systeem na de optimalisatiefase altijd uit te breiden met extra onderdelen. Wellicht hebben we dat al bepaald tijdens de inventarisatie. Het is belangrijk dat het systeem met de organisatie kan meegroeien. Daarom kunnen we altijd functies of modules toevoegen aan het systeem.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?