Noah’s stageopdracht: bouw de KJ Kassa om tot een webapp

Elk half jaar beginnen er nieuwe stagelopers bij KJ Software. Maar wat doet die jeugd hier eigenlijk? Maken ze ook echt software waar we bij KJ iets mee kunnen? Absoluut! Het zal je verbazen wat er uit de handen van deze jongens en meiden komt. Wie kan ons daar beter over vertellen dan Noah. Zijn stage zit erop en de KJ Kassa draait plotseling op het web!? Hoe dan Noah?

Noah aan het woord:

Dat klopt inderdaad. Ik had een lekker concrete stageopdracht: bouw de KJ Kassa om naar een webapp. Ik moet zeggen dat ik in het begin wel twijfelde of ik dat zou kunnen. Je komt toch van school en weet niet zo goed wat er precies van je verwacht wordt. Tegelijkertijd sta je er bij KJ natuurlijk niet alleen voor. Iedereen wil je helpen en zeker Tim, Quint en Quinn hebben geweten dat ik hier ben geweest, haha!

Alles verliep soepeltjes… tot ik dat uitsprak
Doordat de opdracht vanaf het begin heel concreet was kon ik meteen een goed plan met strakke planning maken. Daar houd ik wel van, in het verleden heb ik een opleiding projectmanagement gedaan. Dat kwam nu goed van pas.  Ik verraste mezelf eerlijk gezegd toen ik aan de slag ging. Alles verliep redelijk vloeiend en ook nog volgens planning. Tot ik uit durfde te spreken hoe lekker het allemaal wel niet ging.. toen begon de ellende.. uhh ik bedoel uitdaging natuurlijk haha.

Ooit een offline functionaliteit op een webapp ontwikkeld?
De demo had ik halverwege mijn stage al af met daarin de meest belangrijke functionaliteiten. Het openen van nieuwe tafels. Bestellingen aanslaan. Comments toevoegen. En de koppeling met de kassa en de printer natuurlijk. Maar toen kwam daar de offline functionaliteit. Dat wilde echt niet vlotten.

Het gaat natuurlijk ook tegen alle wetten in. Een online webapp die je ook offline kunt gebruiken. Ik zal jullie alle inhoudelijke uitdagingen besparen. Laten we het er maar op houden dat ik flink lang met Google Workbox heb lopen stoeien. Maarrrr.. uiteindelijk met succes! Ook de offline functionaliteit werkt! Dus dat maakt het juist extra gaaf.

Een geweldige tijd in Veghel!
Als is terugkijk op de afgelopen periode heb ik echt een heerlijke tijd gehad. Een leuke opdracht, fijne omgeving en prettige collega’s die je bij van alles willen helpen. Ik zou dan ook iedereen een stage bij KJ Software aanraden. Je leert er echt veel en hebt er een super leuke tijd. Het half jaar is voorbij gevlogen. Nu weer terug naar school en de focus op het afronden van mijn opleiding.

Bedankt KJ-ers en tot de volgende keer!

Noah ten Oever