“Dankzij de ‘Control Tower’ zijn de risico’s met één druk op de knop in beeld”

Thijs Jongkind, Eigenaar bij BSU.

Een Maatwerk Control Panel voor BSU

Voor BSU ontwikkelden we een Maatwerk Control Panel. Met deze nieuwe software tool brengt BSU, met één druk op de knop, afwijkingen op de Golden Image (en dus risico’s door aangepaste instellingen van een ICT-omgeving) bij opdrachtgevers in beeld. Super gaaf, want het bespaart gigantisch veel tijd. Een slimme oplossing en goede fundering voor de doorontwikkelingen die nog komen gaan. Lees hoe Thijs, eigenaar van BSU, het traject heeft ervaren.

Bestaande software kan dit niet controleren

Thijs vertelt: “Bij BSU beheren we Microsoft Tenants voor opdrachtgevers. Veiligheid en transparantie zijn belangrijke pijlers. De meest veilige instellingen noemen we de ‘Golden Image’. Alleen passen gebruikers in de loop van de tijd natuurlijk instellingen aan en dat brengt risico’s met zich mee.

Het in kaart brengen van deze risico’s kostte ons veel tijd. En de volgende dag? Dan was het overzicht niet meer up-to-date. Dat moest slimmer kunnen. Met BSU zochten we een Software Tool om de risico’s bij alle opdrachtgevers eenvoudig in beeld te brengen. Aan de ene kant zodat we zelf op elk moment een duidelijk overzicht hebben. Aan de andere kant om afwijkingen (en risico’s) met opdrachtgevers te delen en bespreken.

Er bleken geen tools in de markt die dit controleren. Dus zochten we naar een maatwerk softwareleverancier en kwamen we in contact met KJ Software.”

“Er zijn weinig woorden nodig om te maken wat we willen”

Gesprekken voeren met verschillende softwareleveranciers

We maakten een afspraak met Bart Kablau. Als je Bart kent, weet je hoe hij is: lekker no-nonsens. Bij BSU vinden we dat prettig. Vriendelijk én tegelijkertijd zeggen waar het op staat. Alleen uiteindelijk draait het natuurlijk maar om één ding: de software die je levert.

Daar heeft Bart ons niet in teleurgesteld. De kennis in de organisatie bij KJ is bijzonder hoog. Er zijn weinig woorden nodig om te maken wat we willen. We waren echt aangenaam verrast. Voordat je zo’n traject start, ben je toch bang dat je de programmeur op sleeptouw moet nemen. Dat was absoluut niet het geval. Programmeurs kwamen in de ontwikkelfases juist met toevoegingen.

“Met verbeteringen kwamen Thomas en Dominique
zelf, daar maakten ze écht het verschil.”

Een vloeiende samenwerking tijdens de ontwikkeling

In de ontwikkelfase kwamen we in contact met Sem, Thomas en Dominique. Stap-voor-stap was het motto. Strakke processen. Snel schakelen. Veel en fijn contact. Het was in de ontwikkelfase het recept voor een vloeiende samenwerking. Met verbeteringen kwamen Thomas en Dominique zelf. Groot en klein. Ze begrepen de kern van onze uitdaging. Daar maakten ze voor ons echt het verschil.

In de staging fase konden we zelf aan de bak. Flink testen, zonder dat we wat kapot konden maken. Daardoor haalden we voor de livegang alle foutjes eruit. Ook in deze fase staan de KJ-ers direct klaar en gaan ze net zo lang door tot de problematieken eruit zijn. Als er een echt probleem is, weet je wat je aan partnership hebt. Uit ervaring weet ik nu: bij KJ Software werken ze door tot het is opgelost.

De livegang verliep daardoor soepel. Geen verrassingen. Het was precies wat we verwachtten.

“We zijn hartstikke blij met de ontwikkeling van de Control Tower”

Thijs Jongkind, Eigenaar bij BSU.

Met één druk op de knop hebben we nu alle risico’s van alle opdrachtgevers in beeld. Daarmee kunnen we onze opdrachtgevers verzekeren van een veilige werkomgeving en besparen we veel tijd. We zijn ondertussen het volgende element aan de Control Tower aan het toevoegen. De ideeën die daarop volgen, liggen ook al op de plank. Alleen volgen we natuurlijk het motto; stap-voor-stap.

Thijs en BSU, bedankt voor de fijne samenwerking. Een mooie start van onze samenwerking voor de komende jaren. Wij hebben enorm veel zin in.