“Met deze maatwerk oplossing zijn we klaar

om de markt op een nieuwe manier te benaderen”

Matthias Reinacher, Senior Project Manager bij Milremo (Shimano Europe).

De volgende stap voor Milremo

Als één ding de retail kenmerkt, dan is het de constante verandering die telkens in rap tempo volgt. Sinds het ontstaan van het internet gaat het snel. Héél snel. Wie kan zich nog herinneren dat de catalogus van de Wehkamp of Otto op de mat viel? Dat klinkt als een eeuwigheid geleden

Tegenwoordig ontwerp je jouw eigen kleding gewoon op je smartphone. En bestellen en betalen? Dat kan eenvoudig via een app en jouw Face-ID. Hoe ga je hier als producent van fietskleding op maat in Europa mee om? Voor deze uitdaging stond Milremo Custom Cycling Clothing. En wij mochten ze daar mee helpen..

“Teams en clubs kunnen online zelf hun tenue designen”

De markt op een nieuwe manier benaderen

“We hadden inderdaad plannen om de markt op een nieuwe manier te gaan benaderen. Digitaal natuurlijk. Waarbij de doelgroep zelf online het ‘custom tenue‘ kan designen. Aan de ene kant brengt dat een uitdaging aan de voorkant van de website. Aan de andere kant ook een uitdaging aan de achterkant”, aldus Matthias Reinacher Senior Project Manager bij Milremo.

“Wat je niet wilt is een houtje touwtje proces waarbij je van de ene Excel over moet gaan typen in een andere Excel. We wilden dit meteen goed aanpakken en direct automatiseren. Daarvoor zochten een partij die een stuk maatwerk aan de achterkant van de website kon ontwikkelen. Via de ontwikkelaar van de nieuwe website kwamen we bij KJ Software terecht”, aldus Matthias.

“De communicatie was altijd rechtdoorzee”

Ontwikkelen en implementeren in behapbare stukken

“Dat klopt en al snel volgde er enkele meetings waarin we concreet konden maken aan welke eisen het maatwerk portaal moest voldoen. Tijd besparen en fouten voorkomen. Dat zijn de belangrijkste voordelen van het maatwerk portaal. We konden daarna snel aan de slag”, vertelt Bart Kablau van KJ Software.

Samen bouw je het portaal

Matthias: “De communicatie tijdens het ontwikkelen en implementeren was rechtdoorzee. Zaken werden concreet gemaakt en afspraken werden nagekomen.”

Dominique vertelt: “ de samenwerking met Milremo en Coers Online verliep prettig. In elk traject kom je zaken tegen die je vooraf niet kunt voorspellen. Als je flexibel blijft en dit samen aanpakt kom je altijd op het juiste eindpunt uit. Dat is samen goed gelukt.

Een implementatietraining op locatie

Natuurlijk denk je bij software al snel aan ontwikkeling. Dat terwijl de implementatie van de software vaak minstens net z’n grote uitdaging is. Bij KJ Software implementeren we de software met eigen trainingen op locatie bij de opdrachtgever. Bij Milremo heeft de Sales Office training gehad van Bart en Dominique.

En voor vragen hebben ze het directe telefoonnummer van de ontwikkelaar. Zo kunnen eventuele kleine issues snel getackeld worden.

“Het maatwerk portaal doet technisch precies wat het zou moeten doen!”

Matthias Reinacher, Senior Project Manager bij Milremo.

We zijn blij met het opgeleverde maatwerk portaal door KJ Software. Het maatwerk portal doet technisch precies wat het zou moeten doen. De functionaliteiten zijn er. We zijn begonnen met de markt op een nieuwe manier te benaderen. Dat heeft tijd nodig en zullen we de komende tijd stappen in moeten blijven zetten. Al met al, altijd rechtdoorzee communicatie en tevreden met de samenwerking!

We bedanken Matthias en Milremo voor de fijne samenwerking en wensen ze veel plezier met het nieuwe maatwerk portaal!